Woensdag 06 oktober 2021

Kinderboekenweek 2021

Op donderdag 6 oktober start de 67e editie van de Kinderboekenweek.

De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober en heeft als thema: “Worden wat je wil”.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Met dit thema wil de organisatie benadrukken dat boeken kinderen alle ruimte geven om te fantaseren over wat zij het allerliefste willen worden, ongeacht welke beperkingen daar misschien aan zitten in het echte leven.

Ook op SBO De Verrekijker wordt de Kinderboekenweek gezamenlijk geopend en wordt er de hele week ruim aandacht gegeven aan alle mooie (nieuwe) kinderboeken en het thema van dit jaar.